Educație

Logiscool în Bacău. Vezi unde se deschide prima locație din oraș

Scris de Zvelt

Începând cu toamna aceasta, copiii și adolescenții din Bacău vor putea începe cursurile la noua școală Logiscool din Bacău, situată pe Strada Vasile Alecsandri, Nr. 41, la parterul clădirii General Proiect, lângă Teatrul de Vară. Curriculumul dezvoltat la nivel internațional cuprinde cursuri de programare și robotică, iar metoda de predare este non-formală, bazată pe joc și experiență.

Logiscool este o școală de programare și robotică internațională care a început în 2014 la Budapesta. Astăzi numără peste 70 de locații în 11 țări.

După lansarea primei școli pe piața românească în 2018, interesul pentru acest tip de cursuri a crescut exponențial, Logiscool ajungând la peste 25 de centre la nivel național.

„Ne bucurăm că Logiscool România a înregistrat o creștere foarte rapidă, ceea ce arată un interes tot mai mare al copiilor dar și al părinților din România față de competențele digitale”, transmite Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Cum a apărut ideea unei școli de programare în Bacău

În rețeaua de școli s-a alăturat și Logiscool Bacău, iar cea care a adus acest concept în orașul nostru este Irina Craiovan.

„Am observat o lipsă de opțiuni în ceea ce privește educația digitală pentru copii. Eu însămi m-am lovit de acest lucru în orașul în care locuiesc, căutând cursuri pentru băiețelul meu, care e foarte pasionat de programare și robotică. Cred cu tărie că înțelegerea tehnologiei și minime cunoștințe de programare vor fi absolut necesare în viitor în mult mai multe domenii decât sunt acum și este datoria noastră să le oferim copiilor oportunități pentru dezvoltare. De aceea, am ales să mă alătur Logiscool”, comunică Irina Craiovan, Manager Logiscool Bacău.

Ce cursuri oferă Logiscool copiilor din Bacău?

Curriculumul este constant actualizat conform standardelor internaționale și a preferințelor din rândul generației digitale și include:

• Cursuri de introducere în IT
• Cursuri de programare
• Cursuri de robotică – LEGO și mBOT
• Cursuri de producție și editare video

Cursurile sunt dedicate copiilor cu vârste de peste 7 ani până la 17 ani, iar elevii sunt împărțiți în grupe de 6 până la 12 cursanți. Astfel se creează dinamica potrivită pentru ca parcursul fiecărui copil să fie personalizat în funcție de ritmul și metoda de rezolvare preferată.

„Metoda de predare Logiscool combină armonios jocul cu principiile de programare și robotică. În timpul cursurilor, elevii înțeleg noțiuni de programare, realizând propriile proiecte-jocuri, iar aceast experiență personală a succesului stă la baza motivației lor de a exersa și de a-și menține interesul pentru programare. Întrucât platforma Scoolcode este disponibilă online, elevii o pot accesa și de acasă pentru a exersa”, ne-a declarat Irina Craiovan, Manager Logiscool Bacău.

Cursanții au la dispoziție în locație tot echipamentul necesar, care formează un spațiu deschis imaginației și creației, copiii fiind încurajați să-și descopere și latura creativă.

Cum te poți înscrie la lecțiile demonstrative gratuite?

Înainte de începerea cursurilor, părinții și copiii pot participa gratuit la lecții demonstrative, acesta fiind primul pas spre a afla cum pot ajunge utilizatori activi ai tehnologiei înțelegând principiile de programare.

Pentru părinți este un prilej atât pentru a afla despre metoda de învățare aplicată, cât și pentru a primi răspunsuri la toate întrebările.

Înscrierile pentru cursuri sau lecțiile demonstrative se pot face direct pe site, aici: www.logiscool.com/ro/school/bacau

Care este structura anului școlar Logiscool?

Primele cursuri de programare și robotică încep în Bacău pe 21 septembrie 2019.

Cursurile se țin în sesiuni de câte 90 de minute, o dată pe săptămână, pe toată durata anului școlar, de luni până sâmbătă inclusiv.

Elevii care se înregistrează pe site până la data de 12 septembrie beneficiază și de o reducere Early Bird de 10%. De asemenea, Logiscool Bacău oferă reduceri pentru achitarea integrală la început pentru un semestru (5%), dar și pentru frați si surori (10%), reducerea maximă fiind 15%. (R.N.)