Tineret

Experiența mea cu Arena Laser Tag din Bacău

Scris de Diana Pușcașu

Dacă nu știai până acum, recent, s-a deschis cel mai nou și modern loc de joacă din Bacău în incinta Centrului Comercial Luceafărul, la etajul III.

Practic, este vorba de o arenă combat cu obstacole de genul unui labirint inspirat din antrenamentele militare, unde cei doritori se pot „împușca” cu arme cu laser sau pot experimenta momente de realitate virtuală (VR), care te vor încânta la maxim!

Și acum să vă vorbesc puțin din experiența mea cu Laser Tag. De curând, am participat într-un proiect international în Bacău, în cadrul căruia am cunoscut niște oameni absolut minunați, veniți din Grecia și Irlanda.  Alături de organizatorii proiectului, mă gândeam și căutam un loc deosebit unde să mergem și să petrecem timp de calitate cu ei participanții. După un brainstorming și câteva telefoane, am dat de Arena Laser Tag.

N-am mai stat pe gânduri, am făcut rezervare și am pornit înspre locație. Ajunși acolo, am avut parte de o surpriză foarte plăcută. Locația promisă era una darnic de spațioasă, decorată în stil modern, pentru o secundă aveam senzația că mă aflam pe platourile de filmare pentru unul din filmele alea SF super mișto.

În sfârșit, am decis echipele: fetele contra băieți. Ne-am echipat cu veste cu senzori și cu arme controlate printr-un program special pe calculator. Ce a urmat, a fost un adevărat măcel. Și în sensul bun, dacă-mi permiteți să spun așa. Timp de 20 de minute ne-am „vânat” între noi, ca și când viața noastră atârna de un fir de ață. Adrenalina și dorința de a ne  învinge adversarii punea stăpânire pe noi. În momentul în care țintești adversarul cu raza laser, dacă îl atingi, el pierde puncte sau „moare”. După ce timpul s-a scurs, toți eram epuizați, dar cu toate astea, încă ne-am mai fi jucat puțin. Ne-am întors în sala principală, ne-am descotorosit de echipament și arme și am verificat scorul. Marea surpriză a fost că noi, fetele, îi învinsesem pe  băieți! Iar diferența era de 100 și ceva de puncte. Asta da confruntare!

Super încântați de experiența de mai devreme, ne-am îndreptat spre zona de VR (realitate virtuală), care părea o evadare într-un alt spațiu. Secțiunea asta cuprinde 100 de jocuri distribuite pe cinci echipamente. Sunt trei scaune, dintre care unul gen robot, două platforme digitale și două platforme orizontale. Toate echipamentele transmit senzații unice, în 9D, majoritatea senzațiilor fiind transmise prin ochelarii speciali care amplifică, multiplică, au o vedere de 360 de grade, astfel încât senzațiile să fie cât mai reale cu putință.

Nu știu cum a fost pentru ceilalți, însă eu personal, m-am distrat la nebunie în încercarea de a mă feri de căprioare și brazi, în timp ce schiam stingheră, pentru prima dată. Virtual, bineînțeles. :D

Cam atât despre mine și Arena Laser Tag. Aș repeta oricând „escapada” asta, ba chiar aș opta pentru un nivel ceva mai greuț, acum că am și ceva cunoștințe în spate în ceea ce privește mânuirea „jucăriilor”.

Așa că dacă ai puțin timp la dispoziție, nu rata o astfel de ocazie mișto! Mergi la Arena Laser Tag și întoarce-te acasă cu cea mai faină experiență! P.S.Nu uita să-ți iei și prietenii cu tine!