Top-story

Valentin Ivancea - noul prefect al județului. Cotîrleț subprefect

Scris de Zvelt

În ședința de Guvern de astăzi, s-a decis schimbarea din funcție a Luminiței Maricica Coșa, prefectul Bacăului devenind Ivancea Valentin, iar subprefect Paul Claudiu Cotîrleț.

Demiterea fostului prefect, Luminița Maricica Coșa are loc în contextul ieșirii ALDE de la Guvernare. Partidul a decis sa-și retragă toți prefecții și subprefecții.

Ambii reprezentanți în teritoriu ai Guvernului își vor prelua posturile de mâine, iar festivitățile de instalare urmează să fie stabilite în perioada următoare.

Valentin Ivancea este inginer, absolvent al Facultății Tehnologia Construcțiilor de Mașini din Bacău, cu diplomă de master în domeniul „Gestiunii resurselor în administrația publică”, și jurist, absolvent al Facultății de Drept din Iași, specializat în drept penal, drept comercial și drept administrativ.

De asemenea, este absolvent al mai multor cursuri postuniversitare, fiind specializat în managementul afacerilor interne, securitate națională, diplomație și relații internaționale. A lucrat la IMSAT București până în 1996, când a devenit director adjunct la Administrația Națională a Rezervelor de Stat – Unitatea Teritorială 325 Bacău, iar din 2001 director executiv și director general la aceeași unitate. Pe 6 aprilie 2017, Valentin Ivancea a fost învestit în funcția de subprefect al județului și a preluat noile atribuții în mod oficial.