Actualitate

Let's Do It, România! Sute de saci cu gunoaie au fost strânși de voluntarii băcăuani

Scris de Grasu Daniela Mihaela "/>

Sâmbătă, 21.09.2019, România a participat pentru al 10-lea an consecutiv la mișcarea globală de ecologizare „Let's Do It”. 28 de județe s-au alăturat proiectului, printre care și Bacăul.

La fel ca în alte 150 de țări, zeci de mii de voluntarii au participat la „Ziua Curățeniei Naționale” și au încercat să adune cât mai multe gunoaie aflate în natură.

În Bacău au spus „da” invitației de a se înscrie ca voluntari aproximativ 1500 de elevi, 150 de angajați ai instituțiilor publice, 150 de membri din ONG-uri și alți 600 de oameni care au vrut să dea o mână de ajutor în acțiunea de ecologizare. Cu toții au reușit să strângă aproximativ 4000 de saci de gunoaie.

Chiar dacă nu a fost aceeași organizare ca anul trecut, Federația Tinerilor din Bacău a dorit totuși să imortalizeze această zi, apelând la simțul civic al comunității.

„Având în vedere că Bacăul a participat doi an la rând la această mișcare națională, ne-am dorit ca și în acest an să apară pe harta județelor care doresc să facă o schimbare în comunitate legată de problema gunoaielor aruncate peste tot prin oraș sau pe la marginea pădurilor din apropiere. Mulțumim Federației Tinerilor din Bacău, Inspectoratului Școlar Județean Bacău, CRE Bacău, Clubul de Ecologie și Turism „Veniți cu noi”, Club 60+, Auchan Bacău, Apele Române Bacău, SOMA Bacău și Romprest că ne-au fost alături și anul acesta.” a declarat Andrei Mocanu, coordonator județean „Let's Do It”.

„Let's Do It, România!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, „Let's Do It, Romania!” a implicat peste 1.800.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.

Sursa foto: Georgiana Cernat