Caravana SMURD „Fii pregătit!” ajunge în Bacău și Târgu Ocna

Scris de Grasu Daniela Mihaela "/>

Caravana „Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 21 septembrie, în Municipiul Bacău și va fi amplasată în Piața Tricolorului, iar duminică, 22 septembrie, în piațeta din fața primăriei orașului Târgu Ocna.

În cele două zile, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău și voluntarii SMURD vor organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență.

De asemenea, cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Caravana constă în deplasarea unui centru mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă.

Centrul mobil este construit pe structura unui tir și este dotat cu o sală de școlarizare cu capacitatea de 40 de locuri, un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum și cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare și simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.